Mikrobiální jakost vybraných kosmetických prostředků a pomůcek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiální jakost vybraných kosmetických prostředků a pomůcek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Cabáková, Veronika
dc.date.accessioned 2013-10-13T01:41:09Z
dc.date.available 2013-10-13T01:41:09Z
dc.date.issued 2013-02-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24844
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá problematikou používání rozličných pomůcek k nanášení dekorativní kosmetiky, která se v dnešní době stává čím dál více oblíbenou, vzhledem k jejich mikrobiální jakosti. Tyto pomůcky byly testovány na přítomnost mikroorganismů pomocí otiskové metody po určité době používání příslušnou dekorativní kosmetikou, po umytí mýdlem a po ošetření dezinfekcí. Počty mikroorganismů byly následně vyhodnoceny. Po ošetření pomůcek dezinfekcí se jejich počty snižovaly a to tak, že se zvyšující se koncentrací a delší expoziční dobou došlo následně k úplnému zahubení mikroorganismů. cs
dc.format 54 cs
dc.format.extent 1616231 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject dekorativní kosmetika cs
dc.subject kosmetické pomůcky cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject otisky cs
dc.subject Decorative cosmetic en
dc.subject Cosmetics tools en
dc.subject Microorganisms en
dc.subject Prints en
dc.title Mikrobiální jakost vybraných kosmetických prostředků a pomůcek cs
dc.title.alternative Microbial Quality of Selected Cosmetics and Tools. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hauerlandová, Iva
dc.date.accepted 2013-06-06
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with problems of use various tools for applying decorative cosmetics, which are nowadays becoming more and more popular, due to their microbial quality. These tools were tested for the presence of microorganisms after a certain time using the appropriate decorative cosmetics after washing with soap and after disinfecting treatment. The bacterial counts were evaluated. After treatment tools disinfection their numbers decreased in such a way that with increasing concentration and longer exposure time was followed to complete destruction of the microorganisms. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30878
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-24


Files in this item

Files Size Format View
cabáková_2013_bp.pdf 1.541Mb PDF View/Open
cabáková_2013_vp.pdf 175.3Kb PDF View/Open
cabáková_2013_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account