Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Jančová, Veronika
dc.date.accessioned 2013-10-12T22:01:11Z
dc.date.available 2013-10-12T22:01:11Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24773
dc.description.abstract Diplomová práce obsahuje charakteristiku obilovin, antioxidační aktivity a antioxidantů, definování jednotlivých metod sloužících ke stanovení antioxidační aktivity se zaměřením na metodu DPPH. Dále je zde popsané využití metody DPPH v oblasti cereálií. Praktická část je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH ve vzorcích netradičních cereálií s využitím extrakce pomocí metanolu jako hlavní extrakční složky. cs
dc.format 85 s. cs
dc.format.extent 3329106 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cereálie cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject DPPH cs
dc.subject cereals en
dc.subject antioxidant activity en
dc.subject DPPH en
dc.title Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin cs
dc.title.alternative Determination of Antioxidant Activity by DPPH in Non-traditional Cereals en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2013-06-10
dc.description.abstract-translated The thesis contains the characteristics of cereal, antioxidant activity and antioxidants definition of the method used to determine the antioxidant activities focused on DPPH method. The use of DPPH methods in cereals is also described. The practical part is focused on the determination of antioxidant aktivity by DPPH in samples of non-traditional cekals with using the metanol-based extraction procedure. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30714
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
jančová_2013_dp.pdf 3.174Mb PDF View/Open
jančová_2013_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
jančová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account