Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ

DSpace Repository

Language: English čeština 

Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Úlehlová, Nina
dc.date.accessioned 2013-10-12T21:18:20Z
dc.date.available 2013-10-12T21:18:20Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24749
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce charakterizuje vlákninu a inulin jako zdroj rozpustné vlákniny. Pozornost je věnována především jejich zdravotnímu účinku. V práci jsou dále popsány metody stanovení inulinu a charakterizována výroba ovocných kojeneckých výživ. Praktická část je zaměřena na stanovení inulinu ve vzorcích ovocných kojeneckých výživ s přídavkem inulinu. Byla sledována časová závislost degradace inulinu ve skladovaných výrobcích a vliv jablečné odrůdy a dalších faktorů na degradaci inulinu při výrobě ovocných kojeneckých výživ. cs
dc.format 81 s. cs
dc.format.extent 3129542 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vláknina cs
dc.subject inulin cs
dc.subject stanovení inulinu cs
dc.subject ovocná kojenecká výživa cs
dc.subject skladování cs
dc.subject dietary fiber en
dc.subject inulin en
dc.subject determination of inulin en
dc.subject fruit baby food en
dc.subject storage en
dc.title Degradace inulinu během skladování ovocných kojeneckých výživ cs
dc.title.alternative Degradation of Inulin During Storage of Fruit Baby Food en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the diploma thesis characterizes dietary fiber and inulin as a source of soluble fiber. Particular attention is paid to their health effects. This thesis also describes methods for the determination of inulin and characterizes the production of fruit baby food. The practical part is focused on the determination of inulin in samples of fruit baby food with added inulin. It was monitored time dependence on the degradation of inulin in stored products and the influence of apple varieties and other factors on the degradation of inulin during the production of fruit baby food. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30807
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
úlehlová_2013_dp.pdf 2.984Mb PDF View/Open
úlehlová_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
úlehlová_2013_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account