Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Neduchalová, Michaela
dc.date.accessioned 2013-10-12T17:07:41Z
dc.date.available 2013-10-12T17:07:41Z
dc.date.issued 2013-01-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24656
dc.description.abstract Tato diplomová práce je zaměřena na studium množství biologicky významných látek v různých druzích kávy. Jednotlivé kávy se od sebe lišily svým složením a původem. V praktické části bylo provedeno stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Celkový obsah polyfenolů byl stanoven spektrometricky s pomocí Follinova činidla a antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Součástí práce je také stanovení životaschopnosti buněk ve vybraných vzorcích káv. Výsledné hodnoty byly porovnány a vyhodnocovány. cs
dc.format 69 s. cs
dc.format.extent 1638763 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject káva cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject DPPH cs
dc.subject aktivita cs
dc.subject coffee en
dc.subject polyphenols en
dc.subject antioxidants en
dc.subject DPPH en
dc.subject activity en
dc.title Stanovení biologicky aktivních látek v různých druzích kávy cs
dc.title.alternative Determination of Biologically Active Substances in Various Types of Coffee en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kuceková, Zdenka
dc.date.accepted 2013-06-11
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is focused on the study of biologically important compounds in different types of coffee. Each coffee from one another in composition, and origin. In the practical part, the determination of total polyphenols and antioxidant activity. Total polyphenol content was determined spectrophotometrically using Follinova agent and antioxidant activity was determined by DPPH. The work also includes the determination of cell viability in selected samples of coffees. The resulting values were compared and evaluated. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30751
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-02


Files in this item

Files Size Format View
neduchalová_2013_dp.pdf 1.562Mb PDF View/Open
neduchalová_2013_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
neduchalová_2013_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account