Spotřební koš ve výživě a stravování dětí předškolního věku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Spotřební koš ve výživě a stravování dětí předškolního věku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Slováčková, Kateřina
dc.date.accessioned 2013-10-10T20:44:40Z
dc.date.available 2013-10-10T20:44:40Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23720
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na problematiku související s výživou dětí v mateřských školách. Teoretická část se zabývá významem živin ve vývoji dítěte, energetickými a nutričními požadavky a výživovými doporučeními ve stravování předškolních dětí. V práci je popsána historie školního stravování, pravidla pro výpočet spotřebního koše, výživové normy a pravidla pro sestavování jídelních lístků v mateřských školách. Praktická část obsahuje analýzu spotřebních košů v návaznosti na pestrost jídelníčků a sestavení a vyhodnocení jídelního lístku podle aktuálních výživových doporučených dávek a nového návrhu výživových doporučených dávek pro děti ve věku od 4 do 6 let. cs
dc.format 113 s., 14 s. příloh cs
dc.format.extent 25984201 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa dětí cs
dc.subject spotřební koš cs
dc.subject výživové doporučené dávky cs
dc.subject doporučená pestrost stravy cs
dc.subject předškolní věk cs
dc.subject stravování v mateřských školách cs
dc.subject nutrition of children en
dc.subject consumer basket en
dc.subject population reference intake en
dc.subject recommended dietary variety en
dc.subject preschool age en
dc.subject feeding at nursery school en
dc.title Spotřební koš ve výživě a stravování dětí předškolního věku cs
dc.title.alternative Consumer Basket in Nutrition and Feeding of Preschool Children en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2013-05-28
dc.description.abstract-translated This thesis is focused on issues related to nutrition of children at nursery schools. The theoretical part deals with the importance of nutrients in a child's development, energy and nutritional requirements and dietary recommendations in the diets of preschool children. The thesis describes the history of school meals, the rules for the calculation of the consumer basket, nutritional standards and rules for formation menus at nursery schools. The practical part contains an analysis of consumer baskets in relation to the variety of menus and the preparation and evaluation of the menu according to current population reference intake and according to a new designed population reference intake for children aged 4 to 6 years. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 29959
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-09


Files in this item

Files Size Format View
slováčková_2013_dp.pdf 24.78Mb PDF View/Open
slováčková_2013_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
slováčková_2013_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account