Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Szarowská, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-09T18:52:04Z
dc.date.available 2013-10-09T18:52:04Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/23409
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce se zabývá popisem procesu oxidace, antioxidanty a jejich působením v potravinách a popisem metod stanovení antioxidační aktivity a polyfenolic-kých látek. Dále je uvedena charakteristika aromatických rostlin (máta, meduňka, levandu-le, šalvěj, řepík, heřmánek, oregano a bazalka). Experimentální část se zabývá stanovením antioxidační aktivity aromatických rostlin metodou DPPH a stanovením celkového obsahu polyfenolických látek metodou s Folin-Ciocalteuovým činidlem. cs
dc.format 95 cs
dc.format.extent 2317015 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Antioxidační aktivita cs
dc.subject metoda DPPH cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject aromatické rostliny cs
dc.subject Antioxidant activity en
dc.subject DPPH method en
dc.subject polyphenols en
dc.subject aromatic plants en
dc.title Hodnocení antioxidační aktivity vybraných aromatických rostlin cs
dc.title.alternative Antioxidant Activity Evaluation of Some Aromatic Plants en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2012-06-07
dc.description.abstract-translated Theoretical part of the thesis is focused on the characterization of oxidation process, anti-oxidants and their effect in foods and description of methods for antioxidant activity and polyphenol determination. There are also described aromatic plants (mint, lemon balm, lavender, sage, agrimony, chamomile, oregano and basil). Experimental part deals with the determination of antioxidant activity of aromatic plants using DPPH method and quantity of polyfenols in aromatic plants using Folin-Ciocalteu agent. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25546
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
szarowská_2012_dp.pdf 2.209Mb PDF View/Open
szarowská_2012_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
szarowská_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account