Aminokyselinový profil klonů jakonu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aminokyselinový profil klonů jakonu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Ptáčková, Alena
dc.date.accessioned 2013-10-09T02:57:29Z
dc.date.available 2013-10-09T02:57:29Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22872
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na botanický popis klonů plodiny jakonu, který náleží mezi andské plodiny. Ve své teoretické části se práce zabývá obecným rozšířením a pěstováním této plodiny ve světě. Popisuje chemické složení (zvláště aminokyseliny) a biologické účinky komponent jakonu. Diplomová práce také obsahuje informace o využití jakonu v dietetice. V praktické části se zabývá laboratorním stanovením obsahu aminokyselin ve vzorcích jakonu, interpretací a diskuzí získaných výsledků. cs
dc.format 73 s. (14 762 znaků) cs
dc.format.extent 7112140 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jakon cs
dc.subject andské plodiny cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject dietetika cs
dc.subject yacon en
dc.subject Andean crops en
dc.subject amino acids en
dc.subject dietetics en
dc.title Aminokyselinový profil klonů jakonu cs
dc.title.alternative Amino Acid Profile of Yacon Clones en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Boudová Pečivová, Pavlína
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated The master thesis is focused on the botanical description of yacon clones crops, which belong to the Andean crops. In its theoretical part the work describes deals with the general expansion and growing of this crop in the world. This work describes the chemical composition (especially amino acids) and biological effects of the components of yacon. The master thesis includes informations on the use of yacon in dietetics. The practical part of the work deals with the laboratory determination of amino acids in yacon samples, interpretation and discussion of obtained results. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25294
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
ptáčková_2012_dp.pdf 6.782Mb PDF View/Open
ptáčková_2012_vp.pdf 63.68Kb PDF View/Open
ptáčková_2012_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account