dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Krpalová, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-08T16:07:29Z |
|
dc.date.available |
2013-10-08T16:07:29Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/22512
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na antibiotickou rezistenci, zejména na rezistenci na mikroorganismy kontaminující kosmetické prostředky. V práci je popsána základní charakteristika antibiotik, mechanismus jejich účinku a metody stanovení citlivosti na antibiotika. Hlavní část práce byla věnována problematice antibiotické rezistence na jednotlivé bakteriální kmeny mikroorganismů. |
cs |
dc.format |
54 s. |
cs |
dc.format.extent |
1275006 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Antibiotika
|
cs |
dc.subject |
antibiotická rezistence
|
cs |
dc.subject |
Propionibakterium
|
cs |
dc.subject |
Staphylococcus aureus
|
cs |
dc.subject |
Escherichia coli
|
cs |
dc.subject |
Pseudomonas aeruginosa
|
cs |
dc.subject |
Candida albicans
|
cs |
dc.subject |
Antibiotics
|
en |
dc.subject |
resistance
|
en |
dc.subject |
Propionibakterium
|
en |
dc.subject |
Staphylococcus aureus
|
en |
dc.subject |
Escherichia coli
|
en |
dc.subject |
Pseudomonas aeruginosa
|
en |
dc.subject |
Candida albicans
|
en |
dc.title |
Antibiotická rezistence u mikroorganismů významných v kosmetických prostředcích |
cs |
dc.title.alternative |
Antibiotic Rezistence among Microorganisms in Cosmetics |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2012-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the antibiotic resistance, mainly on resistance of the microorganisms contaminating cosmetics. The thesis describes basic characteristics of antibiotics, the mechanism of their effect and methods to determine the sensitivity to antibiotics. The main part is dedicated to problems of antibiotics resistance of individual bacterial microorganisms. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25866
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|