dc.contributor.advisor |
Jelínková, Romana
|
|
dc.contributor.author |
Ondříšková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2013-10-07T11:04:24Z |
|
dc.date.available |
2013-10-07T11:04:24Z |
|
dc.date.issued |
2012-02-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/21767
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se v první části zabývá složením a reologií kosmetických prostředků. Popisuje chování newtonských a nenewtonských tekutin a metody měření viskozity. Specifikuje vybraná komerční zahušťovadla od firmy CP Kelco, Dow Corning, Evonik i Lubrizol a podává informace o mechanismu jejich působení. Ve druhé části práce byl zjišťován vliv teploty a pH na viskozitu tekutého mýdla, jehož viskozita byla upravená pomocí příslušných modifikátorů o třech různých koncentracích. |
cs |
dc.format |
58 s. |
cs |
dc.format.extent |
1524292 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
kosmetické prostředky
|
cs |
dc.subject |
newtonské a nenewtosnké tekutiny
|
cs |
dc.subject |
viskozita
|
cs |
dc.subject |
viskozimetr
|
cs |
dc.subject |
zahušťovadlo
|
cs |
dc.subject |
teplota
|
cs |
dc.subject |
pH
|
cs |
dc.subject |
Cosmetic
|
en |
dc.subject |
Newtonian and Non-newtonian Fluids
|
en |
dc.subject |
Viscosity
|
en |
dc.subject |
Viscometr
|
en |
dc.subject |
Thickener
|
en |
dc.subject |
Temperature
|
en |
dc.subject |
pH
|
en |
dc.title |
Vliv fyzikálních a chemických faktorů na viskozitu kosmetických přípravků a přípravků bytové chemie v závislosti na použitém zahušťovadle |
cs |
dc.title.alternative |
The Effect of Physical and Chemical Factors on the Viscosity of Cosmetics and Household Chemical Products, Depending on the Thickener |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vltavská, Pavlína |
|
dc.date.accepted |
2012-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
This study in the first part deals with the composition and rheology of cosmetic products. It describes the behavior of newtonian and non-newtonian fluids and methods of measuring viscosity. It specifies the selected commercial thickeners from CP Kelco, Dow Corning, Evonik and Lubrizol company and provides information on the mechanism of their effect. In the second part of this work it has been investigated the influence of temperature and pH on the viscosity of liquid soap, whose viscosity was modified with thickeners for three different concentrations. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/145
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
25861
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2012-05-21 |
|