Obsah celkových polyfenolů v hlízách jakonu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Obsah celkových polyfenolů v hlízách jakonu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Kučerová, Petra
dc.date.accessioned 2013-10-07T04:38:30Z
dc.date.available 2013-10-07T04:38:30Z
dc.date.issued 2012-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21612
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu klonů jakonu na obsah polyfenolických látek v jejich hlízách. Teoretická část je věnována stručnému přehledu andských plodin, jejich botanickému popisu, rozšíření a pěstování. Dále je popsáno chemické složení jakonu a biologické účinky jejich komponent, zejména polyfenolů. Součástí je rovněž přehled metod používaných pro detekci polyfenolů v rostlinných materiálech. Pro praktickou část bylo použito 28 klonů hlíz jakonu a bylo provedeno stanovení obsahu polyfenolů. Získané výsledky byly porovnány s literaturou. cs
dc.format 74 s. cs
dc.format.extent 2865331 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject andské plodiny cs
dc.subject jakon cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject kyselina gallová cs
dc.subject Andean crops en
dc.subject yacon en
dc.subject polyphenols en
dc.subject gallic acid en
dc.title Obsah celkových polyfenolů v hlízách jakonu cs
dc.title.alternative Total Polyphenolic Content of Yacon Tubers en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2012-06-06
dc.description.abstract-translated The thesis deals with monitoring the impact of yacon clones to content of polyphenolic compounds in their tubers. The theoretical part is devoted to brief overview of Andean crops, their botanical description, distribution and cultivation. The following describes the chemical composition of yacon and biological effects of their components, especially polyphenols. Also includes an overview of methods used for the detection of polyphenols in plant materials. For the practical part was used 28 clones of yacon tubers and was performed determination of polyphenols. The obtained results were compared with literature. en
dc.description.department Ústav technologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/19585 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25296
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-02


Files in this item

Files Size Format View
kučerová_2012_dp.pdf 2.732Mb PDF View/Open
kučerová_2012_vp.pdf 64.08Kb PDF View/Open
kučerová_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account