dc.contributor.advisor |
Kupec, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Vyskočilová, Jindřiška
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-14T00:23:56Z |
|
dc.date.available |
2010-07-14T00:23:56Z |
|
dc.date.issued |
2006-06-07 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/1915
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce představuje souhrn dostupných informací týkajících se potravinářských aditiv. Jednotlivá aditiva jsou zde rozčleněna do skupin podle účelu, který plní v potravinářských výrobcích z hlediska chuťového, estetického, hygienického, zpracovatelského, zdravotního a z hlediska ekonomie výroby. O jejich převažujícím pozitivním vlivu a průmyslové důležitosti není pochyb. Je však třeba tuto oblast chemie důkladně sledovat, neboť má mimořádný vliv na zdraví obyvatelstva. |
cs |
dc.format |
28 s. |
cs |
dc.format.extent |
780964 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
Konzervační činidla
|
cs |
dc.subject |
Emulgátory
|
cs |
dc.subject |
Aromatické látky
|
cs |
dc.subject |
antioxidanten
|
en |
dc.subject |
konzervations mittel
|
en |
dc.subject |
emulgatoren
|
en |
dc.subject |
aromatische stofe
|
en |
dc.title |
Problematika přídatných látek v potravinářství |
cs |
dc.title.alternative |
Die Problematik der Zusatzstoffe in Lebensmitteln |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Houser, Josef |
|
dc.date.accepted |
2006-06-28 |
|
dc.description.abstract-translated |
Diese Arbeit stellt eine Zusammenfassung von zugänglichen Informationen vor die sich auf Zusatzstoffe in Lebensmitteln beziehen. Einzelne Zusatzstoffe sind aufgeteilt in Gruppen entsprechend ihres Zwecks der in Lebensmittelprodukten erfüllt werden soll, aus der Sicht des Geschmacks, der ästhetik, der Hygiene, des Verarbeiten, der Gesundheit und aus der Sicht der ökonomischen Herstellung. über den überwiegenden positiven Einfluss und die industrielle Wichtigkeit gibt es keinen Zweifel. Es ist jedoch nötig diesen Chemiebereich genau zu beobachten, denn er hat einen besonderen Einfluss auf die Gesundheit der Bevölkerung. |
en |
dc.description.department |
Ústav inženýrství ochrany živ. prostředí |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/140
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and materials technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie materiálů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and materials technology |
en |
dc.identifier.stag |
2850
|
|
dc.date.assigned |
2006-02-14 |
|
utb.result.grade |
A |
|