Termodynamika inkluzních komplexů 1-adamantylbenzylaminů s cyklodextriny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Termodynamika inkluzních komplexů 1-adamantylbenzylaminů s cyklodextriny

Show full item record

No preview available
Title: Termodynamika inkluzních komplexů 1-adamantylbenzylaminů s cyklodextriny
Author: Matelová, Alena
Advisor: Vícha, Robert
Abstract: Byly připraveny tři modelové amino deriváty 1-adamantylbenzylaminu a následně naměřeny termodynamické parametry komplexačních reakcí těchto látek s ?-cyklodextrinem pomocí isotermální kalorimetrické titrace a 1H NMR. V roztoku tyto amino deriváty vytvářely patrně vyšší asociáty a naměřená data tudíž neodpovídala předpokladům. Tento problém byl vyřešen acetylací a měření byla opakována s uspokojivými výsledky. Tyto acetylované aminy také lépe odpovídají konečným uvažovaným strukturám. Asociační konstanty komplexů ve směsi DMSO:H2O (3:1, v : v) se pohybovaly v rozmezí 128-329 M-1 (určeno titrační kalorimetrií) a 538-1721 M-1 (určeno NMR titrací). Všechny připravené látky byly popsány pomocí spektrálních metod (NMR, IR, MS).
URI: http://hdl.handle.net/10563/17921
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 22761


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
matelová_2011_bp.pdf 2.582Mb PDF View/Open
matelová_2011_vp.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open
matelová_2011_op.doc 109Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account