Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Humpulová, Lucie
dc.date.accessioned 2012-03-10T17:57:58Z
dc.date.available 2012-03-10T17:57:58Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17588
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně. V teoretické části byla popsána výroba červeného vína, malolaktická fermentace a antioxidanty ze skupiny polyfenolů. Součástí je také přehled chromatografických metod a bližší zaměření na metodu HPLC. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz. K analýze byly použity dvě odrůdy vína od dvou vinařů, odebíraných podle časového harmonogramu. cs
dc.format 74 cs
dc.format.extent 991802 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject malolaktická fermentace cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject wine en
dc.subject malolactic fermentation en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject antioxidants en
dc.subject polyphenols en
dc.subject chromatography en
dc.subject HPLC en
dc.title Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně cs
dc.title.alternative The Influence of Malolactic Fermentation on the Content of Antioxidants in Red Wine. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2011-06-02
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the influence malolactic fermentation on the content of antioxidants in red wine. The theoretical part describes the production of red wine, malolactic fermentation and group of polyphenol antioxidants. Also included is an overview of chromatographic methods and more focus on the HPLC method. The practical part is then evaluated the results of laboratory analysis. The analysis used two varieties of wine, two vintners, collected according to schedule. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22617
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
humpulová_2011_dp.pdf 968.5Kb PDF View/Open
humpulová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
humpulová_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account