Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Čožíková, Adéla
dc.date.accessioned 2012-03-10T04:14:53Z
dc.date.available 2012-03-10T04:14:53Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16940
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na ověření vztahu mezi obsahem bílkovinných frakcí a technologickými ukazateli kvality pšeničné mouky a zrna. Práce se v teoretické části za-měřuje na charakteristiku pšenice v níž je obsažena krátce popsaná historie pěstování, pro-dukce, botanická charakteristika, popis rostliny a její chemické složení, dále pak popisuje význam pšeničných bílkovin, technologii mlynářství a v neposlední řadě technologickou kvalitu pšenice. Praktická část je zaměřena na popis vzorků, stanovení jednotlivých bílko-vinných frakcí metodou SE-HPLC a vyhodnocení získaných výsledků pomocí korelačních závislostí mezi technologickou kvalitou pšenice a zastoupením bílkovinných frakcí. cs
dc.format 90 s. cs
dc.format.extent 2325961 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšenice cs
dc.subject mouka cs
dc.subject lepek cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject technologické ukazatele kvality mouky a zrna cs
dc.subject mlynářská technologie cs
dc.subject stanovení bílkovinných frakcí cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject SE-HPLC cs
dc.subject statistická analýza cs
dc.subject korelace cs
dc.subject wheat en
dc.subject flour en
dc.subject gluten en
dc.subject protein en
dc.subject technological indicators of quality of flour and grain en
dc.subject mill technology en
dc.subject determination of protein fractions en
dc.subject SE-HPLC en
dc.subject statistical analysis en
dc.subject correlation en
dc.title Vliv zastoupení bílkovinných frakcí na technologickou kvalitu pšeničné mouky cs
dc.title.alternative The Effect of the Content of Protein Fractions on the Technological Quality of Wheat Flour en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Petra
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated This theses is specialized in verification the effect of the content of protein fractions of the technological quality of wheat flour and grain. The teoretical part describes the cha-racteristic of wheat, importance of wheat protein, milling technology and technological quality of wheat flour. The practical part deals with the sample description, determination of protein fractions by SE-HPLC and evaluation results of correlations between technolo-gical quality of wheat flour and the content of protein fractions. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22604
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
čožíková_2011_dp.pdf 2.218Mb PDF View/Open
čožíková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
čožíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account