Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Košinová, Květa
dc.date.accessioned 2012-03-09T23:46:28Z
dc.date.available 2012-03-09T23:46:28Z
dc.date.issued 2011-04-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16558
dc.description.abstract Teoretická část diplomové práce charakterizuje vybrané tradiční a netradiční druhy cereálií. Také je zde definována vláknina - její chemické složení, rozdělení podle rozpustnosti ve vodě, vlastnosti, fyziologické účinky na člověka a metody stanovení. Praktická část je zaměřena na stanovení obsahu sušiny, popele, neutrálně-detergentní a hrubé vlákniny ve vybraných tradičních a netradičních druzích cereálií pomocí přístroje ANKOM. cs
dc.format 63 s. cs
dc.format.extent 3019815 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cereálie cs
dc.subject netradiční cereálie cs
dc.subject rýže cs
dc.subject vláknina cs
dc.subject hrubá vláknina cs
dc.subject neutrálně-detergentní vláknina cs
dc.subject cereals en
dc.subject non-traditional cereals en
dc.subject rice en
dc.subject dietary fibre en
dc.subject crude fibre en
dc.subject neutral detergent fibre en
dc.title Stanovení vlákniny v netradičních cereáliích a rýži cs
dc.title.alternative The Determination of Dietary Fiber in Non-traditional Cereals and Rice en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2011-06-02
dc.description.abstract-translated Theoretical part of the thesis characteristics of selected traditional and non-traditional cereals. The thesis also defines the dietary fibre - its chemical structure, division according to water solubility, properties, physiological operations for human and methods of determination. The practical part describes the determination of dry matter, ash, neutral detergent fibre and crude fibre in selected traditional and non-traditional cereals using analyzer ANKOM. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22625
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
košinová_2011_dp.pdf 2.879Mb PDF View/Open
košinová_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
košinová_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account