Interspecifické odrůdy révy vinné

DSpace Repository

Language: English čeština 

Interspecifické odrůdy révy vinné

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fic, Vlastimil
dc.contributor.author Ščepko, Josef
dc.date.accessioned 2012-03-09T19:39:54Z
dc.date.available 2012-03-09T19:39:54Z
dc.date.issued 2011-08-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16239
dc.description.abstract Náplní mé práce je stručně a věcně popsat interspecifické odrůdy révy vinné. Její původ, průběh růstu, zrání a sklizně. Zaměřuji se na správně zvolené podnože do poloh a půd jim určených. Důraz je také kladen na popsání pesticidních látek, rozdělení a jejich působnost a dávkování. Dále se zaměřuji na detailnější charakteristiku dvou bílých a dvou modrých moštových interspecifických odrůd. Následuje zde praktická část kde jsem analyzoval čtyři interspecifické odrůdy jak po stránce vhodnosti k výrobě vína, tak i chutě a vůně. Zařazením těchto vín do gastronomických receptů chci naznačit vhodnost jejich vstupů do gastronomických soustav. cs
dc.format 69 s. (95 945 znaků) cs
dc.format.extent 783122 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject víno cs
dc.subject hrozen cs
dc.subject bobule cs
dc.subject interspecifické odrůdy cs
dc.subject podnože cs
dc.subject pesticidy cs
dc.subject rezidua cs
dc.subject ekologie cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject wine en
dc.subject bunch of grapes en
dc.subject grapes en
dc.subject interspecific species en
dc.subject subspecies en
dc.subject pesticides en
dc.subject residua en
dc.subject ecology en
dc.subject gastronomy en
dc.title Interspecifické odrůdy révy vinné cs
dc.title.alternative Interspecific Wine Varietals en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lampíř, Lubomír
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated The aim of my thesis was to concisely describe interspecific species of grapevine, its origin, course of growth, maturation, and harvesting. I focus on subspecies correctly chosen for the locations and soils that they are intended for. Special emphasis is put on the description of pesticide substances, their classification, effects, and dosage. After that I focus in detail on the characteristics of two white and two blue interpecific grape-juice species. A practical application part follows in which I have analyzed four interspecific species in respect to their suitability for wine-making as well as their taste and aroma. By including these grapevines in gastronomical recipes, I intend to point out their suitability for entering gastronomical systems. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22739
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
ščepko_2011_bp.pdf 764.7Kb PDF View/Open
ščepko_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
ščepko_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account