Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vojtíšková, Petra
dc.contributor.author Kmentová, Kristýna
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:23:16Z
dc.date.available 2012-03-09T14:23:16Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15873
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou, chemickým složením, zpracováním, využitím a zdravotními účinky rostliny pohanky seté. Praktická část je zaměřena na analýzu jednotlivých částí pohanky, jako kořen, stonek, listy a květ. Dále byly zkoumány pohankové výrobky (slupky, kroupa a mouka). U všech vzorků bylo provedeno stanovení obsahu vlhkosti, dusíkatých látek, tuku a škrobu dle metod uvedených v Nařízení Evropské komise č. 152/2009. cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 4951874 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chemické složení cs
dc.subject pohanka cs
dc.subject analýzy cs
dc.subject zdravotní účinky cs
dc.subject chemical composition en
dc.subject buckwheat en
dc.subject analyses en
dc.subject ocurative effects en
dc.title Nutriční charakteristika rostliny pohanky seté cs
dc.title.alternative Nutritional Characteristics of Buckwheat en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with a characterization, chemical composition, processing and utilization and health effects of common buckwheat. The practical part is focused on the analysis of individual parts of the buckwheat plant, for example a root, footstalk, leaves and inflorescence. Then the buckwheat products (peelings, groats and flour) were exam-ined. The content of the moisture, nitrogen substances, fat and starch was measured in all of the analysed samples, using the methods introduced in the Regulation of the European Commission no. 152/2009. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20156
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
kmentová_2011_dp.pdf 4.722Mb PDF View/Open
kmentová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
kmentová_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account