Včelí produkty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Včelí produkty

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Daďová, Zuzana
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:19:18Z
dc.date.available 2012-03-09T14:19:18Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15868
dc.description.abstract Diplomová práce je v teoretické části zaměřena na charakteristiku včelích produktů, jejichž využití má velice dlouhou tradici. Praktická část je zaměřena na mateří kašičku a včelí pyl. Nutriční hodnota mateří kašičky a včelího pylu je vysoká díky velkému obsahu bílkovin a bohatým zastoupením esenciálních aminokyselin a řady bioaktivních látek. Byly provedeny analýzy vybraných jakostních parametrů a složek mateří kašičky a včelího pylu a senzorické hodnocení. Senzorické hodnocení bylo doplněno o produkty, které mateří kašičku a včelí pyl obsahují. cs
dc.format 86 s. cs
dc.format.extent 1833030 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject včelí produkty cs
dc.subject mateří kašička cs
dc.subject pyl cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject bee products en
dc.subject royal jelly en
dc.subject pollen en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Včelí produkty cs
dc.title.alternative Bee Products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Dvořáková, Monika
dc.date.accepted 2011-05-31
dc.description.abstract-translated The theoretical part of this Dissertation is focused on the characterization of bee products, whose use has a very long tradition. The practical part is focused on royal jelly and bee pollen. Nutritional value of royal jelly and bee pollen is high because of high contents of protein and rich representation of essential amino acids and a number of bioactive substances. Analyses were performed of selected quality parameters and components of royal jelly and bee pollen, and sensory evaluation. Sensory evaluation was completed by products that contain royal jelly and bee pollen. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20152
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
daďová_2011_dp.pdf 1.748Mb PDF View/Open
daďová_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
daďová_2011_op.pdf 68.13Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account