Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hanuštiak, Pavel
dc.contributor.author Juřík, Tomáš
dc.date.accessioned 2012-03-09T12:30:16Z
dc.date.available 2012-03-09T12:30:16Z
dc.date.issued 2011-08-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15724
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo popsat zpracování vinné révy a výrobu červeného vína, zaměřit se na fázi jablečno-mléčného kvašení a charakterizovat diacetyl, látku udávající máslové aroma a chuť vínu, a metody jeho stanovení. V experimentální části bylo metodou HPLC stanovena koncentrace diacetylu ve vzorcích vína dvou odrůd (Cabernet Moravia a Zweigeltrebe) a popsána závislost jeho množství na průběhu jablečno-mléčného kvašení. cs
dc.format 66 s., přílohy 3 s. cs
dc.format.extent 1455286 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výroba vína cs
dc.subject jablečno-mléčné kvašení cs
dc.subject diacetyl cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject wine production en
dc.subject malolactic fermentation en
dc.subject diacetyl en
dc.subject HPLC en
dc.title Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína cs
dc.title.alternative Diacetyl as a Parameter of the Quality of Red Wine and Changes of its Content Using Different Wine-making Technologies en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gálová, Jitka
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was to describe processing of grapes and red wine production, focus on malolactic fermentation and characterize diacetyl, a substance supplying buttery flavour, and methods of its determination. In the practical part diacetyl in wine samples of two varieties (Cabernet Moravia and Zweigeltrebe) was determined by HPLC, and there were described its dependence on malolactic fermentation. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22622
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
juřík_2011_dp.pdf 1.387Mb PDF View/Open
juřík_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
juřík_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account