dc.contributor.advisor |
Hanuštiak, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Juřík, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T12:30:16Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T12:30:16Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15724
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo popsat zpracování vinné révy a výrobu červeného vína, zaměřit se na fázi jablečno-mléčného kvašení a charakterizovat diacetyl, látku udávající máslové aroma a chuť vínu, a metody jeho stanovení. V experimentální části bylo metodou HPLC stanovena koncentrace diacetylu ve vzorcích vína dvou odrůd (Cabernet Moravia a Zweigeltrebe) a popsána závislost jeho množství na průběhu jablečno-mléčného kvašení. |
cs |
dc.format |
66 s., přílohy 3 s. |
cs |
dc.format.extent |
1455286 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výroba vína
|
cs |
dc.subject |
jablečno-mléčné kvašení
|
cs |
dc.subject |
diacetyl
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
wine production
|
en |
dc.subject |
malolactic fermentation
|
en |
dc.subject |
diacetyl
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Diacetyl jako parametr jakosti červeného vína, změny jeho obsahu při rozdílné technologii výroby vína |
cs |
dc.title.alternative |
Diacetyl as a Parameter of the Quality of Red Wine and Changes of its Content Using Different Wine-making Technologies |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gálová, Jitka |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was to describe processing of grapes and red wine production, focus on malolactic fermentation and characterize diacetyl, a substance supplying buttery flavour, and methods of its determination. In the practical part diacetyl in wine samples of two varieties (Cabernet Moravia and Zweigeltrebe) was determined by HPLC, and there were described its dependence on malolactic fermentation. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22622
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|