Výživa a stravování dětí předškolního věku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa a stravování dětí předškolního věku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Slováčková, Kateřina
dc.date.accessioned 2012-03-09T06:10:09Z
dc.date.available 2012-03-09T06:10:09Z
dc.date.issued 2011-05-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15204
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku výživy a stravování dětí v předškolním věku. V jednotlivých kapitolách je popsán vývoj dětského organizmu, vlivy výživy na zdraví dítěte, fyziologie výživy, výživové prvky a dodržování zásad ve stravování dětí. Velká část práce se zaměřuje na stravování dětí v mateřských školách. Popisuje legislativu a předpisy stravování, výživové normy, zásady pro dodržení spotřebního koše a rozbor jeho jednotli-vých komodit. Poslední část práce analyzuje stravování v mateřské škole "Sluníčko" ve Slušovicích. cs
dc.format 70 s., 6 s. příloh cs
dc.format.extent 993512 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa dětí cs
dc.subject spotřební koš cs
dc.subject předškolní období cs
dc.subject živiny cs
dc.subject DDD cs
dc.subject child nutrition en
dc.subject consumer basket en
dc.subject preschool period en
dc.subject nutrients en
dc.subject RDI en
dc.title Výživa a stravování dětí předškolního věku cs
dc.title.alternative Nutrition and Feeding of Preschool Children en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2011-06-21
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on the problems of nutrition and feeding of preschool children. In chapters are described the development of a child organism, the effects of nutrition on child health, nutrition physiology, nutritional elements and principles in children's diets. Much of the work is focused on meals for children in nursery schools. It describes the le-gislation and regulations of meals, nutritional standards, guidelines for compliance with the consumer basket, and its analysis of individual commodities. The last part of this thesis analyzes feeding in nursery school "Sun" in Slusovice. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20597
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
slováčková_2011_bp.pdf 970.2Kb PDF View/Open
slováčková_2011_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
slováčková_2011_op.doc 87.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account