Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky
Show full item record
No preview available
Title:
|
Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky |
Author: |
Curusová, Pavla
|
Advisor: |
Humpolíček, Petr
|
Abstract:
|
Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití čtyř různých koncentrací roztoků polyfenolů. Studovány byly tři odrůdy révy vinné a dva typy nádorových buněk. Ke stanovení obsahu polyfenolů byla použita metoda HPLC a k určení míry proliferace MTT test. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/15121
|
Date:
|
2011-05-18 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
22602
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account