Mikrobiologický obraz vybraných tepelně opracovaných masných výrobků během chladírenského skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiologický obraz vybraných tepelně opracovaných masných výrobků během chladírenského skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Nápravníková, Eva
dc.contributor.author Klimková, Eva
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:32:48Z
dc.date.available 2012-03-09T02:32:48Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14901
dc.description.abstract V teoretické části práce jsem se zaměřila na význam masa pro člověka, rozdělení masných výrobků dle legislativy a podle technologického zpracování. Dále jsem popsala mikrobiologii masa a masných výrobků a v poslední části jsem rozepsala systém HACCP v potravinářství. Praktickou částí práce bylo mikrobiologické sledování 2 druhů tepelně opracovaných masných výrobků v průběhu jejich skladování. Během této doby skladovatelnosti jsem sledovala indikátorovou mikroflóru, která má vypovídají schopnosti, týkající se dodržení technologie výroby a její hygienické zajištění. Popsala jsem kritické kontrolní body v systému HACCP při výrobě těchto výrobků přímo od výrobce. cs
dc.format 77 s. cs
dc.format.extent 762578 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikrobiologie cs
dc.subject maso cs
dc.subject masné výrobky cs
dc.subject HACCP cs
dc.subject mikrobiology en
dc.subject meat en
dc.subject meat products en
dc.subject HACCP en
dc.title Mikrobiologický obraz vybraných tepelně opracovaných masných výrobků během chladírenského skladování cs
dc.title.alternative Microbiological Analysis of Chosen Heat-processed Meat Products during Cold Storage en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Holko, Ivan
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated In the theoretical part, I focused on the importance of meat for humans, the distribution of meat products by legislation and by the technological process. Furthermore, I described the microbiology of meat and meat products and in the last part, I expanded the HACCP system in food. The practical part of the microbiological monitoring of two kinds of heat-treated meat products during storage. During this storage period, I watched the indicator microflora, which has the ability to speak in observance of its technology and hygienic ensure. I described the critical control points in the HACCP system in production of these products directly from the manufacturer. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20076
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
klimková_2011_dp.pdf 744.7Kb PDF View/Open
klimková_2011_vp.doc 99Kb Microsoft Word View/Open
klimková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account