dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Macháčková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T02:30:28Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T02:30:28Z |
|
dc.date.issued |
2011-08-04 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14894
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou a servírováním. Hlavním tématem bakalářské práce je firma Sonnentor s.r.o., takže v další části popisuje požadavky firmy Sonnentor s.r.o. na kvalitu výrobků, na dodavatele bylin, jejich pěstování, zpracování a sušení. Dále je uveden technologický postup firmy Sonnentor s.r.o., stroje a jednotlivé kontroly bylin. V poslední části se seznámíme se senzorickým hodnocením a jeho metodami. Praktická část popisuje přípravu čajů k senzorickému hodnocení. Dále je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení vůně, barvy, chuti a preference jednotlivých druhů. |
cs |
dc.format |
70 s. |
cs |
dc.format.extent |
6988705 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Klíčová slova: biočaj
|
cs |
dc.subject |
bioprodukt
|
cs |
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
vůně
|
cs |
dc.subject |
chuť
|
cs |
dc.subject |
barva a preference
|
cs |
dc.subject |
Keywords: organic tea
|
en |
dc.subject |
organic product
|
en |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.subject |
aroma
|
en |
dc.subject |
taste
|
en |
dc.subject |
colour and preferences
|
en |
dc.title |
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními |
cs |
dc.title.alternative |
Organic Quality Tea Production and It's Sensory Comparison with Conventional Teas |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2011-08-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor?s thesis deals with sensory comparison of organic and conventional teas. In the theoretical part, the history of the company Sonnentor s.r.o. is described; a few words on organic farming, its legal regulations and its development are said. Furthermore, organic products characteristics are discussed, their labelling, requirements and organic farmers certification. The tea and tea maker history is introduced, the tea?s processing, packaging, preparation and serving. The main focus of the bachelor?s work is the company Sonnentor s.r.o., thus in the next part of the paper the company's standards are described, regarding the quality of their products, the herbs suppliers, growing of the herbs, processing and drying.A technological procedure of the company Sonnentor s.r.o. is provided, their machinery and individual tests of herbs. In the last part we will speak about sensory evaluation and its methods. The practical part describes the preparation of teas for sensory evaluation. Also, the assessment of sensory evaluation of aroma, colour, taste and the preference of individual varieties is provided. |
en |
dc.description.department |
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/144
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie a řízení v gastronomii |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Management in Gastronomy |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
22729
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|