dc.contributor.advisor |
Pachlová, Vendula
|
|
dc.contributor.author |
Ivičičová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2010-09-07T12:23:49Z |
|
dc.date.available |
2010-09-07T12:23:49Z |
|
dc.date.issued |
2010-08-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/14561
|
|
dc.description.abstract |
V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných vzorků pomocí automatického analyzátoru aminokyselin AAA 400. Výsledky byly zpracovány regresní analýzou. |
cs |
dc.format |
78 stran |
cs |
dc.format.extent |
3649257 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
volné aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
jablečno-mléčné kvašení
|
cs |
dc.subject |
alkoholové kvašení
|
cs |
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
free amino acids
|
en |
dc.subject |
malolactic fermentation
|
en |
dc.subject |
alcoholic fermentation
|
en |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.title |
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína |
cs |
dc.title.alternative |
Biogenic amines and free amino acids changes during wine-making technology |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2010-09-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
In this thesis were monitored changes in the quantities of free amino acids and biogenic amines during production and ripering of selected wines. The theses briefly descirbes the characteristics of grape wine and its wine making, a characteristic of malolactic fermentation and the importance of monitoring the content of biogenic amines and free amino acids in human health and organoleptic properties of wine. An analysis of wine samples was made using and automatic amino acid analyzer AAA 400. The results were processed by regression analysis. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
17256
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
B |
|