Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pachlová, Vendula
dc.contributor.author Ivičičová, Barbora
dc.date.accessioned 2010-09-07T12:23:49Z
dc.date.available 2010-09-07T12:23:49Z
dc.date.issued 2010-08-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14561
dc.description.abstract V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných vzorků pomocí automatického analyzátoru aminokyselin AAA 400. Výsledky byly zpracovány regresní analýzou. cs
dc.format 78 stran cs
dc.format.extent 3649257 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Biogenní aminy cs
dc.subject volné aminokyseliny cs
dc.subject jablečno-mléčné kvašení cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject free amino acids en
dc.subject malolactic fermentation en
dc.subject alcoholic fermentation en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.title Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína cs
dc.title.alternative Biogenic amines and free amino acids changes during wine-making technology en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2010-09-06
dc.description.abstract-translated In this thesis were monitored changes in the quantities of free amino acids and biogenic amines during production and ripering of selected wines. The theses briefly descirbes the characteristics of grape wine and its wine making, a characteristic of malolactic fermentation and the importance of monitoring the content of biogenic amines and free amino acids in human health and organoleptic properties of wine. An analysis of wine samples was made using and automatic amino acid analyzer AAA 400. The results were processed by regression analysis. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 17256
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
ivičičová_2010_dp.pdf 3.480Mb PDF View/Open
ivičičová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
ivičičová_2010_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account