Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Iva
dc.contributor.author Lichnovská, Vladislava
dc.date.accessioned 2010-07-20T17:50:25Z
dc.date.available 2010-07-20T17:50:25Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14390
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na popis faktorů ovlivňujících jakost kávy. Mezi primární faktory kávy ovlivňující jakost patří odrůda. Průmyslově nejvýznamnější jsou odrůdy kávovníků Arabica, Liberijský a Robusta. Hlavními pěstitelskými oblastmi jsou státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, většina Afrických států, ostrovní státy v Indickém Oceánu, Indie a Vietnam. Mezi sekundární faktory ovlivňující jakost kávy paří sklizeň, především způsob sběru. Nejlepší kvality koncových produktů je dosahováno opakovaným ručním selektivním sběrem pouze zralých plodů, oproti méně finančně náročnému pásovému sběru prováděnému strojně. Uvedeny jsou druhy posklizňové úpravy plodů a popsány způsoby fermentace. Typy pražících zařízení, vlastní pražení včetně charakteristiky jeho jednotlivých stupňů a jejich vliv na kvalitu kávy cs
dc.format 48 cs
dc.format.extent 4005489 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Káva cs
dc.subject Coffea L cs
dc.subject kávovník cs
dc.subject bobule cs
dc.subject dužina cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject pergamen cs
dc.subject kofein cs
dc.subject pražení cs
dc.subject Coffee en
dc.subject Coffea L en
dc.subject coffee en
dc.subject berries en
dc.subject pulp en
dc.subject fermentation en
dc.subject parchment en
dc.subject caffeine en
dc.subject roasting en
dc.title Vliv kvality surovin a podmínek pražení na vlastnosti kávy cs
dc.title.alternative Infulence of raw material quality and roast conditions to the coffe characteristics. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Gabriela
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis is focused on the description of the factors affecting the quality of coffee. Among the primary factors affecting the quality of coffee is the variety. Most important industrially varieties of Arabica coffee trees are Liberian and Robusta. The main production areas are the states of Central and South American countries, Caribbean islands, most African states, island states in the Indian Ocean, India and Vietnam. Among the secondary factors affecting the quality of the coffee harvest include, especially the method of collection. The best quality of final products is achieved by repeated manual selective collection of only the ripe fruit compared to less financially onerous a track collection carried out mechanically. Included are types of post-harvest treatment of fruits and describe technique of the fermentation. Types of roasting equipment, roasting its own characteristics, including their individual levels and their impact on coffee quality en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15818
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
lichnovská_2010_bp.pdf 3.819Mb PDF View/Open
lichnovská_2010_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
lichnovská_2010_op.pdf 311.8Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account