Potravinářské emulgátory

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinářské emulgátory

Show full item record

No preview available
Title: Potravinářské emulgátory
Author: Mrlinová, Žaneta
Advisor: Krejčí, Jiří
Abstract: Práce je členěna na dvě kapitoly - Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů - lecitiny, MAG, DAG a jejich deriváty, es-tery polyglycerolů a sacharózové estery.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11986
Date: 2010-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 15593


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mrlinová_2010_bp.pdf 1.852Mb PDF View/Open
mrlinová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
mrlinová_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account