dc.contributor.advisor |
Vaňátková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Vančuříková, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-18T22:16:25Z |
|
dc.date.available |
2010-07-18T22:16:25Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/11512
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity. |
cs |
dc.format |
88 s. |
cs |
dc.format.extent |
3691666 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
bakteriociny
|
cs |
dc.subject |
polymerázová řetězová reakce
|
cs |
dc.subject |
PCR
|
cs |
dc.subject |
pediocin PA-1
|
cs |
dc.subject |
thermophilin
|
cs |
dc.subject |
lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
bacteriocins
|
en |
dc.subject |
polymerase chain reaction
|
en |
dc.subject |
PCR
|
en |
dc.subject |
pediocin PA-1
|
en |
dc.subject |
thermophilin
|
en |
dc.title |
Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení |
cs |
dc.title.alternative |
Bacteriocins production by isolated lactic acid bacteria |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this thesis was isolation and identification of lactic acid bacteria from sour cream, bioyogurts and sausages. Further, this work was focused on characteristics of bacteriocins and subsequent determination of bacteriocins production by isolated bacteria. Identification of isolated lactic acid bacteria was performed on the basis of morphological, physiological and biochemical aspects and then the accuracy was verified by sequencing. Determination of bacteriocin production was performed by PCR and by measuring optical density. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
14587
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|