Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Vaňátková, Zuzana
dc.contributor.author Vančuříková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-18T22:16:25Z
dc.date.available 2010-07-18T22:16:25Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11512
dc.description.abstract Cílem této práce byla izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení ze zakysané smetany, biojogutů a klobás. Dále se tato práce zaměřila na charakteristiku bakteriocinů a následné stanovení produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi. Identifikace izolovaných bakterií mléčného kvašení byla provedena z morfologického, fyziologického a biochemického hlediska a správnost byla následně ověřena sekvenací. Stanovení produkce bakteriocinů bylo provedeno metodou PCR a měřením optické denzity. cs
dc.format 88 s. cs
dc.format.extent 3691666 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject bakteriociny cs
dc.subject polymerázová řetězová reakce cs
dc.subject PCR cs
dc.subject pediocin PA-1 cs
dc.subject thermophilin cs
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject bacteriocins en
dc.subject polymerase chain reaction en
dc.subject PCR en
dc.subject pediocin PA-1 en
dc.subject thermophilin en
dc.title Produkce bakteriocinů izolovanými bakteriemi mléčného kvašení cs
dc.title.alternative Bacteriocins production by isolated lactic acid bacteria en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated The aim of this thesis was isolation and identification of lactic acid bacteria from sour cream, bioyogurts and sausages. Further, this work was focused on characteristics of bacteriocins and subsequent determination of bacteriocins production by isolated bacteria. Identification of isolated lactic acid bacteria was performed on the basis of morphological, physiological and biochemical aspects and then the accuracy was verified by sequencing. Determination of bacteriocin production was performed by PCR and by measuring optical density. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14587
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vančuříková_2010_dp.pdf 3.520Mb PDF View/Open
vančuříková_2010_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
vančuříková_2010_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account