Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Jelínková, Lenka
dc.date.accessioned 2010-07-18T12:29:50Z
dc.date.available 2010-07-18T12:29:50Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11109
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na izolaci vitaminu E a jeho stanovení vysoce účinnou kapalinovou chromatografií (HPLC). Tento v tucích rozpustný vitamin je významným antioxidantem. Byly vyzkoušeny možnosti jeho izolace a nalezeny optimální chromatografické podmínky pro jeho analýzu. Bylo stanoveno jeho množství ve vybraných vzorcích obilovin a získané hodnoty byly porovnány s publikovanými údaji. cs
dc.format 83 s., 4 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 5967410 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin E cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject obiloviny cs
dc.subject vitamin E en
dc.subject HPLC en
dc.subject cereals en
dc.title Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie cs
dc.title.alternative Chromatographic determination of vitamin E by high-performance liquid chromatography en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated This master thesis is focused on isolation of vitamin E and its determination by high-performance liquid chromatography. This fat-soluble vitamin is an important antioxidant. Possibilities of its isolation were tested and optimum chromatographic conditions for its analysis were found. Its quantity was determined in selected samples of cereals and the obtained values were compared with literature. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14829
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jelínková_2010_dp.pdf 5.690Mb PDF Zobrazit/otevřít
jelínková_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jelínková_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet