Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Pivodová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-18T05:20:32Z
dc.date.available 2010-07-18T05:20:32Z
dc.date.issued 2009-05-29
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10465
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá vlivem technologického zpracování (moření či vakuování) na jejich chemické složení bramborové hlízy. Teoretická část nastiňuje historii a současnost pěstování brambor, dále biologii s chemickým složením a v neposlední řadě technologické zpracování hlíz.V praktické části jsou uvedeny výsledky obsahů vybraných látek (sušina, škrob, dusíkaté látky, fosfor, polyfenoly). Byla také provedena mikrobiologická analýza bramborových hlíz. cs
dc.format 100 cs
dc.format.extent 5790804 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject brambory cs
dc.subject odrůda cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject technologie cs
dc.subject potatoes en
dc.subject type en
dc.subject elaboration en
dc.subject technology en
dc.title Vliv technologického zpracování brambor na jejich chemické složení cs
dc.title.alternative Effect of technological processing on chemical compounds in potatoes en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-04
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis considers by effect of technological elaboration (staining, vacuum) on their chemical structure of potato abscess. The theoretical part outlines history and present of potato raising, then biology with chemical structure and last but not least technological elaboration of potato abscess. In the practical part are indicated records of contents chosen substance (solids, starch, nitrogenous substance, phosphorus, polyfenol substance). It was make a microbiological analyse of potato abscess too. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12556
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
pivodová_2009_dp.pdfBlocked 5.522Mb PDF View/Open
pivodová_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
pivodová_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account