Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi

DSpace Repository

Language: English čeština 

Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Dítková, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-18T04:15:27Z
dc.date.available 2010-07-18T04:15:27Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10328
dc.description.abstract V teoretické části této práce je popsána neprůmyslová výroba mražených krémů (suroviny, receptura, postup výroby). Dále je uvedena související legislativa vztahující se na výrobu, uchovávání a prodej nebalených zmrzlin a to zejména vyhláška č. 270/2008 Sb. Také byly stanoveny kritické body při výrobě tohoto typu zmrzlin. Následuje popis reologických a senzorických vlastností mražených krémů. Experimentální část popisuje změny v receptuře mražených krémů a metodiku práce při zjišťování problematiky tání zmrzlin. V poslední části jsou uvedeny výsledky změn receptur zmrzlin (popis nových výrobků a jejich vlastností). Dále jsou uvedeny výsledky procesů tání (tání ve tvaru a křivky tání). Výsledky dotazníkové akce jsou uvedeny. cs
dc.format 102 s., 16 s. příloh cs
dc.format.extent 1323902 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mražené krémy cs
dc.subject vyhláška č. 270/2008 Sb cs
dc.subject postup výroby cs
dc.subject receptura cs
dc.subject suroviny pro výrobu zmrzlin cs
dc.subject vady zmrzlin cs
dc.subject křivka tání cs
dc.subject ice cream en
dc.subject edict number 270/2008 en
dc.subject processing en
dc.subject recipe en
dc.subject raw materials en
dc.subject ice cream defects en
dc.subject melt curve en
dc.title Řešení reologických vlastností mražených krémů s vybranými příchutěmi cs
dc.title.alternative Solution to characteristics of rheology iced cream with select flavour en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2009-06-01
dc.description.abstract-translated Non-industrial processing of ice cream ( raw materials, recipe, processing) are described in the theoretical part of the thesis. There is also above related legislation about processing, stock-keeping, retailing of ice cream (especially edict number 270/2008). Critical point in processing of this ice cream's types was established. There is also description sensory and rheology quality. The experimental part describes variations in recipe of ice cream and methodics at recognition of melting problems. In the last part are listed results of ice cream's variations in recipe. There are also listed results of melting proces. In the end of this part the assessment of the questionnaire action is done. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12513
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
dítková_2009_dp.pdf 1.262Mb PDF View/Open
dítková_2009_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
dítková_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account