Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování
Author: Šánek, Lubomír
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem práce bylo stanovení základních nutričních charakteristik masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, hodnocení čerstvosti masa, stanovení amoniaku, celkového obsahu dusíkatých látek a sledování změn během skladovaní.Vybrané druhy masa (kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí) byly zakoupeny v běžné obchodní síti a skladovány v chladničce při teplotě 8 °C po dobu 72 hod a poté až 12 dnů. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem u vybraných druhů, a to v syrovém a vařeném stavu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10146
Date: 2009-05-18
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 11989


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šánek_2009_dp.pdf 1.427Mb PDF View/Open
šánek_2009_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account